Att bygga en bra sajt för ett stort företag

shutterstock_275767355

Idag är det snarare regel än undantag för företag att ha en hemsida kring sitt verksamhetsområde, och sajten är många gånger företagets enda verksamma plats. Det gäller till exempel bloggar, nätbutiker och communitys som är beroende av sina besökare för att gå runt. Aldrig för har synligheten på nätet heller varit så viktig som den är idag och därför är det viktigt att inte försumma företagets webbplats.

När det kommer till nya webblösningar för stora företag är användarvänligheten det allra viktigaste. Många hemsidor idag är kvar i det förgångna och behöver uppdateras och moderniseras för att fungera optimalt. Sajten ska finnas till på kundens villkor i första hand och se till de behov man har som konsument, och inte till vad ni som företag vill ha sagt. Utgå därför ifrån vad man behöver veta när man besöker hemsidan. Det är särskilt viktigt om företaget driver e-handel eftersom det är där och då konsumenten gör sina inköp. Fel och otydligheter på hemsidan kan därför vara avgörande för om kunden ger upp och lämnar sidan utan att ha genomfört sitt köp. Genom att uppdatera hemsidan enligt en ny och modern webblösning kan ni öka konverteringsgraden och hjälpa kunderna att hitta rätt på en gång.

För att sajten ska fungera bra utan problem eller avbrott är det också alltid bra att regelbundet genomföra underhåll och uppdatera sajten. Då är det också bra att ha en support tillgänglig som vet vad som ska göras utan att någonting går förlorat och så att man fortfarande kan besöka sajten utan problem. Just det här är bra att lägga på en extern part eftersom den tid och kompetens som krävs för att ta hand om sajten ofta inte finns in-house.

Lägg även fokus på texterna som ska tilltala målgruppen och som är lättbegripliga, så inga avancerade facktermer med andra ord. Kom ihåg – ju tydligare texter, desto större chans att den hamnar i medvetandet hos den som läser.