Använd bilder

Att publicera på webben är fantastiskt, du kan få din webbsida att se hur proffsig ut som helst. Du kan blanda bilder med text om vartannat och resultatet kan bli riktigt lyckat.Bilderna du använder på din webbsida bör gärna ha något sammanhang med texten du skriver. Detta gäller dock inte alltid. Ibland kan en bild finnas för att skapa en stämning även om man inte skriver om bildens motiv, en solnedgång till exempel.

Stjäl inga bilder

Se till att du har rättigheterna till de bilder du publicerar. Antingen genom att du fotar själv eller har fått tillstånd att använda dem. Lagstiftningen kring upphovsrätt är stenhård och hos t.ex. Disney är de stentuffa.

Behandla dina bilder

Beskär dina bilder så att det viktigaste i motivet blir synligt. Har du fotat i motljus ska du försöka ljusa upp bilden då motivet annars blir för mörkt. Den klassiska matbilden på Facebook mot ett fönster gör att maten inte syns.Komprimera dina bilder till 72 dpi så laddas de ner blixtsnabbt. Många publiceringssystem sköter det åt dig, som exempelvis WordPress.Försök att få dina bilder att hålla ett enhetligt format och placera dessa konsekvent till höger eller vänster på sidan. Det blir lättare att läsa din text då.